Nova generacija mliječnih proizvoda bogatih proteinima
Palenta s gljivama i quarkom

 

Sastojci:

pola šalice palente

150 grama gljiva (vrganji, shitake, smeđi šampinjoni)

1 manja glavica luka ili 2-3 mlada luka

1 žličica soja umaka

prstohvat čilija

1 Dukat Fit quark

sitno nasjeckani peršin i vlasac

sol

maslinovo ulje

 

Postupak:

1.Zakuhajte 2 šalice vode u manjem loncu s poklopcem

2. Kad voda zavrije, dodajte palentu (omjer palente i vode treba biti 1:4) i četvrtinu žličice

soli stalno miješajući (preporučamo pjenjačom) dok se ne počne zgušnjavati

3. Čvrsto poklopite i pustite da se kuha 10 minuta na laganoj vatri, bez otklapanja i miješanja.

4. Dok se palenta kuha, pripremite povrće: ogulite, prepolovite i nasjeckajte luk na tanke rezance ili kolutiće ako koristite mladi luk.

5. Narežite gljive.

6. Na tavi debelog dna pirjajte luk s prstohvatom soli, zatim dodajte gljive i pirjajte s dodatkom soja umaka i čilija dok ne omekšaju.

7. Umiješajte quark, a zatim palentu, nasjeckano začinsko bilje i žličicu maslinovog ulja.

8. Probajte da li je dovoljno slano i dosolite po potrebi!

VIŠE O PROTEINIMA NA BLOGU: