Nova generacija mliječnih proizvoda bogatih proteinima
Omlet s gljivama i feta sirom

Za jednu porciju
Vrijeme pripreme: 20 min

Sastojci:

1,5 žlica maslinova ulja

1 češanj češnjaka

100 g šampinjona

Sol, papar, timijan

2 velika jaja

15 ml Dukat fit mlijeka

30 g Salakis feta sira

 

Upute:

Gljive narežite na listiće, a češnjak sitno nasjeckajte.

Na žlici zagrijanog ulja 30-ak sekundi prepržite češnjak pazeći da ne zagori. Dodajte gljive, sol, papar te timijan pa pržite na srednje jakoj vatri oko 7-8 minuta, tj. dok ne omekšaju i lijepo se karameliziraju. Moraju biti potpuno suhe kad su gotove. Izvadite na tanjur.

Za to vrijeme umutite jaja s mlijekom te lagano posolite.

Tavu premažite s malo ulja pa ulijte jaja. Pecite na srednjoj vatri, poklopljeno, dok se jaja ne počnu stiskati i s gornje strane, zatim na polovicu omleta rasporedite gljive i polovicu sira. Pomoću lopatice preklopite drugu, praznu polovicu omleta preko one prve, poklopite tavu i pecite još 1 minutu na laganoj vatri. Prebacite na tanjur i pospite ostatkom sira te s još malo svježeg timijana.

VIŠE O PROTEINIMA NA BLOGU: