Nova generacija mliječnih proizvoda bogatih proteinima
Pečena zobena kaša s borovnicama

Za 4 obroka
Vrijeme pripreme: 50 min

Sastojci:

30 g badema

100 g zobenih pahuljica

½ žličice cimeta

¼ žličice soli

Prstohvat muškatnog oraščića

1 žličica praška za pecivo

2 žlice mljevenih sjemenki lana

1 jaje

10 g kokosova ulja

30 g tekućeg zaslađivača po želji

300 ml Dukat fit mlijeka

200 g borovnica, svježih ili zamrznutih

 

Upute:

Vatrostalnu posudu dimenzija oko 20x20 cm premažite s malo kokosova ulja pa na dno stavite polovicu borovnica. Dodajte mješavinu suhih sastojaka (zobene, sjeckani bademi, začini, lan, prašak za pecivo) pa prelijte mješavinom mokrih sastojaka pazeći da su sve pahuljice potopljene. Po vrhu pospite ostatak borovnica pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C oko 45 minuta. Poslužite toplo uz malo jogurta i svježe voće.

VIŠE O PROTEINIMA NA BLOGU: